Igračka od kukuruza, šta je sad pa to?

0
playmais igračke

Prošle nedelje smo imali rođendan drugara iz vrtića. Dete mi je reklo da rođendanac voli dinosauruse. Svratila sam posle posla u radnju sa igračkama i našla ogromnog (i skupog) i nekoliko mini plastičnih dinosaurusa. Ništa. Tražimo dalje.

Lov na dinosaurusa

Pauzu na poslu sam iskoristila za traženje igračke na Internetu koja će se uklopiti u naš budžet. Pronašla sam lepu slagalicu.

Palo mi je na pamet da su i drugi roditelji razmišljali kao ja i da će klinac dobiti 3 iste slagalice. Ali, šta da radim, kada jednu rasturi imaće rezervne delove. Ne smem na rođendan bez dinosaurusa.

Pre polaska kući ušla sam na Fejsbuk da proverim poruke i videla zanimljivu reklamu: „100% prirodna, edukativna kukuruzna igračka konačno u Srbiji“. Na slici je bio vozić sastavljen od malih valjaka u boji koji su ličili na smoki. Prirodno, edukativno, liči na smoki…OD KUKURUZA?

šareni kukuruz

Ajde da vidimo šta je to.

Igračka iz Nemačke: Playmais

Na sajtu prodavca sam došla do zanimljivih informacija.

U pitanju je edukativna igračka za decu stariju od 3 godine. Potpuno je prirodna. To su mekani valjčići od kukuruznog skroba koji se lepe jedan za drugi kada se malo nakvase. Zato i liči na smoki.

Na moje iznanađenje, jer prvi put vidim ovu igračku, Playmais je poznati brend u svetu, poreklom iz Nemačke.

Spajanjem delova klinci mogu da naprave šta god im padne na pamet. Igračka nije za jelo, ali je bezbedna ako se proguta jer su svi sastojci prirodni. Sjajno, zar ne?

Možete samo da zamislite moju radost kada sam videla da se jedno od pakovanja zove Fun to play Dino, set za pravljenje dinosaurusa!

dinosaurus

Kako se koristi ova igračka i zašto nismo ranije čuli za nju?

Distribucija za našu zemlju postoji tek od kraja prošle godine. Može se naručiti sa sajta distributera ili kupiti u nekoliko knjižara u Beogradu. Čak su organizovali i besplatnu radionicu u Klub knjižari Kreativni centar.

Postoji mnogo različitih proizvoda za učenje kroz igru. Ovo je zapravo edukativni materijal za jačanje koncentracije i razvoj motorike. Nema ispravnih i pogrešnih rešenja, svaka kreacija koju dete napravi je lepa na svoj način.

Postoje veći delovi koji se zovu CLASSIC i od njih se mogu praviti različite figure. Manji delovi se zovu MOSAIC i oni služe za lepljenje na papir ili kartice.

playmais igračke

PlayMais se godinama koristi u prosveti u mnogim razvijenim zemljama, posebno Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Skandinaviji i Španiji. Imaju posebnu kolekciju sa velikim pakovanjima za vrtiće.

Cene proizvoda za igru kod kuće se kreću od 440 dinara za mala pakovanja, pa do 2250 dinara za najveća pakovanja sa dodatnim materijalima za rad.

Dinosaurus – ulovljen!

Naravno, naručila sam set za pravljenje dinosaurusa od 1539 dinara koji ima preko 500 komadića i kartonske podloge za lepljenje.

playmais

 

Ne samo što sam pronašla dinosaurusa koji se uklapa u budžet, već je igračka edukativna, kreativna i originalna. Čak i ako klinac ne bude sam umeo da napravi dinosaurusa kao na slici, sigurno će se zabaviti dok ga bude pravio.

A šta kažu klinci?

Mama slavljenika mi je poslala poruku sutradan da me pita gde sam uzela Playmais, jer i oni uskoro idu na rođendan.

Rekla mi je da su se sinoć svi, iako umorni, igrali do ponoći. Klinac nije hteo da ide da spava dok ne završi makar jednog dinosaurusa.

Kasnije sam naručila još 3 kutije. Jednu za svog sina i 2 za kuminu decu (za njega BASIC koficu, a za devojčice MOSAIC Sirenu).

Playmais je jedna od onih igračaka sa kojom se deca stvarno igraju. Jedini problem je što mi sada sin traži da kupim i veće pakovanje za vrtić. Predložiću rukovodstvu vrtića da nabavimo makar jedno pakovanje.

I ja sam kao mala najviše volela igračke koja napravim sama i koje mogu da postanu šta god zamislim.

Moj tata je govorio da se tako pametno raste.

 

Izvor fotografija: Playmais

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde