Džinovske kokice uzburkale maskenbal – kreativnost na delu

0
Fit_vit_kokice_mamin_sajt

Ljupke male stjuardese, lukavi detektivi, policajac, kuvar, odžačar, kosmonaut, sveštenik, putar, beba – kralj, turistički vodič, novinarka i još mnogo drugih, izuzetno maštovitih maski, unelo je razigranost i oživelo jedno avgustovsko popodne u centru Novog Sada, kod Gradske biblioteke. Kreativnost roditelja i mališana u pravljenju maski, sa ovogodišnjom temom zanimanja, ostavila je bez daha sve prisutne. A mališane su bez daha ostavile Fit-vit kokice, koje su se našle među nagradama i to u neobičnom, džinovskom pakovanju.

Kako je bilo na maskenbalu?

Šesnaesti tradicionalni maskenbal Gradske biblioteke u Novom Sadu protekao je u radosti, uzbuđenju, smehu i iščekivanju i razmrdao čak i one pomalo letargične Novosađane.

maskenbal_deca_novi_sad

Neverovatne ideje majstorski su sprovedene u delo – nezamislivo šta se sve može uz pomoć stvari koje su nam svakodnevno pri ruci! Roditelji su se zaista iskazali i pomogli svojim najmlađima pri maskiranju, dok su deca ponosno i sa osmehom špalirala duž Dunavske i Zmaj Jovine ulice.

Sve je počelo kroz igru i zabavu, uz sjajnu animatorku Mašu, da bi se nastavilo kroz đuskanje i učenje plesnih pokreta, a potom dečijim stihovima pesnika Tode Nikoletića, koji je deci na maštovit način približio poeziju – što načinom izvedbe, što davanjem zadatka da sami završavaju stihove koji fale.

maskenbal_gradska_biblioteka

Deca su sve vreme interaktivno učestvovala u programu, što je celoj priči dalo još veću vrednost. Ipak, kao i u svakom takmičenju, najuzbudljiviji trenuci su deljenje nagrada, pa su u tom momentu, onako ustreptali, svi sa velikom pažnjom pratili šta se dešava na bini.

Urlik za kokice!

Pesnik Tode Nikoletić prozivao je dva po dva takmičara, postavljajući im pitalice – zadatke. Prvi “na udaru” našli su se hrabri Zoro i slatka Indijanka. Damica je imala prednost, a kada je videla šta je dobila, njen izraz lica pokazao je sve. 🙂

maskenbal_kokice
Fit-vit kokice u džaku zapanjile decu

Na binu je donet ooogroman džak Fit-vit kokica, koji je izazvao salvu oduševljenja u publici, te se prolomilo jedno glasno i masovno „Vauuu!“. Mališani tako nešto još nisu videli.

– Dunja je dobila jorgan od kokica! – našalio se pesnik.

Mala Indijanka je jedva obuhvatila svoj poklon, ali je junačina Zoro isti smestio na jedno rame.

kokice_na_maskenbalu
Kokice veće od dece

Nakon toga džakove kokica je dobilo još nekoliko mališana, a kada je skrivena među publikom, zapažena neodoljiva mala prodavačica kokica, istog momenta je postala vlasnica jednog džaka. Sreći nije bilo kraja.

devojcica_kokice
Mala prodavačica kokica

A kakve su to kokice?

… pitala je jedna mama, impresionirana veličinom pakovanja. Najkraći mogući odgovor je – zdrave kokice!

mama_tata_kokice

Fit-vit kokice, koje je deci darovalo porodično gazdinstvo Jovičić, sasvim je nov proizvod na našem tržištu. One nisu neobične samo po pakovanju u kojem su uveličale maskenbal Gradske biblioteke, nego i još po mnogo čemu:

  • Zdrav, postan proizvod za sve uzraste
  • Bez dodataka natrijumove soli i ulja
  • Nizak procent masti (oko 4% sopstvene masnoće) i oko 1700 kalorija
  • Konzumiraju se uz dodatak mleka, jogurta ili kiselog mleka te predstavlja zdrav doručak ili večeru
  • Pogodne su za dijetetsku ishranu
  • Dostupne su u malim pakovanjima

Svi znamo da su kokice omiljene dečije grickalice, što u šetnji, što kod kuće. Ipak, grickalice ne moraju da budu po automatizmu nezdrave, premasne i prepune aditiva i pojačivača ukusa, već mogu da budu prirodne, zdrave i ukusne. I da postanu kompletan obrok!

zdrave_kokice_fit_vit

Baš takve su Fit-vit kokice, koje su sada obradovale mališane na maskenbalu, a sutra mogu postati deo zdravih navika i vaše porodice, jer od 10. septembra moći će da se nabave u svim objektima zdrave hrane u Novom Sadu.

 

Fotografije: Maša Pavlović – Mamin sajt

Ovaj tekst je podržalo poljoprivredno gazdinstvo Popović – vlasnik robne marke Porodično gazdinstvo

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde