Pet benefita koje donosi brak

0
brak

Svi znamo koje su prednosti samačkog života i o tome se često piše, međutim, u tekstu koji sledi navodim koje dobiti donosi brak i šta je to neodoljivo u ovoj instituciji.

1. Ljubav

Da, brak donosi i ljubav u pravom, izvornom značenju, bar bi tako trebalo da bude. Kada ste u pravom, dobrom braku, znate. Volite na zreo način, ne smetaju vam sitne mane i slabosti. Jasno vam je da je sve pre bilo bezveze i da je ovo prava stvar. I jedva čekate da se vratite s puta i ušuškate pored muža.

brak_i_ljubav

2. Deca

Naravno, može i bez dece, ali činjenica je da se većina žena udaje između ostalog i zbog potomstva i to je skroz u redu. Iz mog iskustva mogu reći da ništa ne može da me obraduje kao njihovi osmesi, gestovi, male pobede i uspesi. Deca su zakon!

brak_i_deca

3. Sigurnost

Ma koliko mladalački život bio uzbudljiv i zabavan, svi mi težimo za sigurnošću. Žene žele da imaju svoje sveto trojstvo: muža, decu i kuću. Brak na pravi način odgovara na ovo i vrlo često ćete čuti da žene izjavljuju kako nikad lepše ne žive. Sve je tu.

4. Prijateljstvo

Naš partner postaje naš najbolji prijatelj, a prijatelji tako mnogo znače. Sa njim delimo sve: od neuspeha, radosti, do velikih tuga. On je tu da nas mazi po kosi dok jecamo, kupi krofne kad smo tužne, obraduje nas novom tašnom.

5. Status

Ma koliko mislile da je kul biti singl, kad porastemo shvatimo kako je zapravo najkul biti u braku. Sve je lakše i lepše udvoje, a gledajući poznanice, poredeći sebe iz samačkog života, moram reći da je mnogo teško biti sam. Ipak je ovo brdoviti Balkan i nažalost, ženama bez muške zaštite je obično vrlo teško.

dugotrajan_brak

Sve u svemu, brak je divan ukoliko pronađete odgovarajuću osobu. Ako ste je našli, budite ponosni i srećni. No, ukoliko niste, a želite, naoružajte se strpljenjem i pozitivnim vibracijama.

 

Fotografije: Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde