Izazovi dana višestruke mame

0
Prica_mame

Da li i vi kao roditelji prolazite iz godine u godinu faze kada, u stvari, ponovo i ponovo idete u školu, od predškolskog do fakulteta? Moja deca su možda previše zaštićena ili ja u tome preterujem. Evo kako izgleda jedan od mojih tipičnih dana!

Fakultetlija

„Mama, odoh na Višijadu… nemoj da zaboraviš da mi prijaviš ispite!!!!… znaš ti koje!!!… Imaš 25 crteža iz Nacrtne da mi završiš… ma ajde… ide to tebi… naći ćeš vremena za to…!!!

Kupi mi parfem, papuče, par majica, cigarete obavezno, ne misliš valjda da trošim pare na to… Nisi dobila platu…???!!!… Ma, snaći ćeš se ti…. Ej i nemoj da se stisneš za džeparac…ono..200 jura… šta je to???“

Maturant osnovne škole

„00:00…mama!!!… pa kako si mogla da zaboraviš da uradiš sastav iz srpskog, treba mi za sutra! Aaaa… mislila si da se izvučeš… Ekološki nije završen, kako ću imati 5 iz biologije (čitaj: moja majka ni sad ne zna šta je ekološki album).

E ok… odoh sad da postavim slike na Instagram sa mature… sigurno ću imati najviše lajkova… a ti kad završiš, stavi u tašnu da ne zaboravim?

I da znaš, sutra častiš Mek …pa dobiću dve petice!!!”

Maria_pavkov_mamin_sajt

Predškolac

„Mamice… jel možeš da mi napišeš slova u svesci? Ona vaspitačica traži savršenstvo.. svašta ?“

Nije baš tako svaki dan, imam nekad i pauze… Da opeglam veš, sredim kuću, izvedem pse u šetnju… tri komada!!! ?

Uveče, kad se svi sklone u svoje sobe da odmore, i ja uzimam da ušijem pantljike na špic patikama, umesim kolač za ujutro jer mi dolaze gosti, operem sve obalavljene igračke za novu upotrebu, stavim veš mašinu na odložen start da odmah ujutro imam šta da radim…

Ovo je jedan od mojih dana sa jednim delom porodice, sledeći put su mlađi članovi na tapetu, jer, naravno…ima ih još!!!

Autor teksta: Maria Pavkov

O autoru: Jedna od majki koja je definitivno posvetila svoje vreme deci. Mnogi kažu da preteruje, ali je verovatno negde u svemiru predodređena da bude takva majka. Zato je pre mnogo godina odlučila da svoje majčinstvo podeli sa decom koja to nemaju. Postala je hranitelj, tako da se broj dece u njenoj kući stalno povećava. Majka je troje biološke dece, dvoje na hraniteljstvu i bogata je i jednom unukom. Smatra da su deca ukras sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde