Brzo čitanje, pamćenje i učenje – programi za male pametnice

1
brzo_ucenje

Brzina i efikasnost danas su veštine od kojih umnogome zavisi uspeh u svakom segmentu života, a koje se mogu vežbati od malena. Vaša deca mogu naučiti brzo čitanje, savršeno pamćenje i efikasno učenje, koji će im pomoći ne samo pri školovanju, nego olakšati i mnoge druge segmente. Ovi nadasve korisni programi namenjeni su deci starijoj od 10 godina, a sprovode se u okviru edukativnog centra IT Fusion, čije prostorije se nalaze u Železničkoj ulici, u centru Novog Sada.

Ono što je specifično za ovaj centar je da kursevi-treninzi, savršenog pamćenja i efikasnog učenja traju po mesec dana. To je zato što je dokazano da je potrebno minimum 21 dan kontuinuiranog vežbanja, kako bi se usvojila nova veština. Tih mesec dana, deca su pod stalnim nadzorom trenera koji ih podučava. Niko nije postao preko noći brži čitač ili brži trkač, ali je mesec dana dovoljno da se vide promene i usvaja nova navika. 🙂

brzo_ucenje

Kurs brzog čitanja za decu

Zašto je važno brzo čitanje? I u školama i na fakultetima, obim gradiva je sve veći. Umeće brzog čitanja sa razumevanjem, olakšava svaki proces učenja. Domaći zadaci i nove lekcije zahtevaju sve više posvećenog vremena i neretko dodatno opterećuju decu.

Postoje tehnike usvajanja sadržaja koje se mogu uvežbati i pomoći deci i mladima (čak i odraslima) da brže, lakše i koncentrisanije primaju informacije koje su im potrebne.

Šta kurs brzog čitanja omogućava detetu:

 • Bolju koncentraciju
 • Brže zapažanje ključnih reči
 • Povećanje sposobnosti razumevanja teksta
 • Uštedu u vremenu čitanja i učenja

Tehnike brzog čitanja se uče za nekoliko nedelja. Nakon ovog treninga broj pročitanih reči se višestruko povećava.

Za sve nabrojano potrebno je minimum 21 dan ponavljanja i vežbanja, da bi se tim kontinuitetom postigla 5 puta veća efikasnost!

Kurs traje mesec dana, treninzi se održavaju 2x nedeljno po 45minuta, u popodnevnim časovima.

brzo_citanje_decak

Kurs za brzo pamćenje

Dobro pamćenje omogućava lakše savladavanje i pothranjivanje onoga što se pročita, a pamćenje vašeg deteta može postati savršeno. Potrebna je adekvatna i kontinuirana vežba, gde se na zanimljiv način deci prenose tehnike koje vode do savršene memorije.

Program obuhvata osnovne tehnike, kao i vežbe i lako primenljive tehnike za praktično pamćenje raznih tekstova i podataka koje se primenjuju u svakodnevnom životu, učenju i radu.

Šta će deca naučiti na ovom kursu:

 • Kako da koriste obe hemisfere mozga radi boljeg i efikasnijeg pamćenja
 • Kako da skrate vreme memorisanja
 • Kako da pamte zauvek
 • Kako da samostalno nastavie sa razvijanjem brzine i veštine pamćenja
 • Kako da poboljšaju koncentraciju koja pomaže boljem pamćenju

Kurs za efikasno učenje

Učenje ne mora da bude mučenje – ne za vaše dete! Učenje se može odvijati sa zadovoljstvom, bez napora i stresa. Učenje kao takvo postaje aktivnost koju deca ne smatraju opterećenjem.

U okviru ovog kursa deca uče kako da na zanimljiv i efikasan način izađu na kraj sa gradivom, bez nervoze i stresa. Time grade pozitivan pristup školskim obavezama, testovima, ispitima.

Šta još pruža ovaj kurs vašem detetu:

 • Umesto nemira i nervoze stvara se koncentrisana energija koja pomaže da da dete bude uspešnije u učenju
 • Naučiće kako da ono za šta je do tad mislilo da je monotono učenje činjenica pretvori u učenje oblika saznanja, u svoj svojoj širini i lepoti
 • Upućuje se na konstantno učenje i usavršavanje, koji su danas jedini siguran put do uspeha, jer se danas mora doživotno učiti.

brzo_ucenje

Ova tri programa se mogu pohađati zajedno ili odvojeno. Preporuka je da se sva tri treninga prođu zajedno. Zašto? Kad dete nauči da čita brže – u sledećem treningu uči kako da to brzo pročitano zapamti, a na poslednjem – kako da lakše uči, kako da efikasno uči, čak i ono što ne voli da uči.

Pored treninga o kojima smo ovaj put pisali, u edukativnom centru IT Fusion postoji i škola programiranja za decu i srednjoškolce, o čemu više informacija možete dobiti u ovom tekstu.

Sve kontakt informacije centra IT Fusion naći ćete na njihovom sajtu, a možete ih pratiti i na Facebook stranici.

NAGRAĐUJEMO VAŠU DECU!!!

U saradnji sa edukativnim centrom IT Fusion, poklanjamo tri sjajne divne nagrade:

 • 2 x kurs BRZOG ČITANJA
 • 1 kompletan program BRZO ČITANJE, SAVRŠENO PAMĆENJE I EFIKASNO UČENJE

Kursevi su namenjeni deci starijoj od 10 godina!
Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da:

 • U vidu lajkovanja FB stranice IT Fusion date podršku darodavcu
 • U komentaru ove slike na našoj Fejsbuk stranici napišete šta bi od ovih programa vašem detetu najviše koristilo, lajkujte tu sliku i podelite je na svom zidu
 • Ako želite možete tagovati i svoje prijatelje kako bi i oni mogli da pročitaju tekst i učestvuju u nagradnoj igri

Nagradna igra traje do ponedeljka, 18. septembra, do 22 časa.

 

Ovaj tekst je podržao Edukativni centar IT Fusion

Izvor fotografija: Pixabay

1 KOMENTAR

 1. Možda se vaše dete neće složiti sa ovim, ali domaći zadatak je dobar iz više razloga. Na stranu svih drugih dobrih stvari, domaći zadaci pomažu vašem detetu da razvije sposobnost organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde