Otvoren Novosadski kulturno – obrazovni krug

0
Novosadski kulturno_obrazovni_krug

Novi Sad je bogatiji za jedno novo mesto namenjeno edukaciji dece i mladih, jer je pre nekoliko dana otvoren Novosadsko kulturno – obrazovni krug. Kako ističu članice, njihova misija je unapređenje kulturnog života Novosađana kroz projekte iz date oblasti, ali i obrazovanja koje je jedan od osnovnih stubova društva.

Položi prijemni

Kako nam je rekla Marija, profesorka srpskog, jedan od projekata na koje su u NKOK najponosniji   jeste „Položi prijemni“. To je sveobuhvatan kurs namenjen onima kojima je neophodna pomoć pri savlađivanju gradiva iz srpskog, matematike, hemije i fizike. Radi se u malim grupama od tri do pet učenika, što je jedna od glavnih prednosti, jer pruža mogućnost mentorskog rada, kao i funkcionalan i efikasan pristup prilagođen svakom učaniku.

Polozi_prijemni_Novi_Sad

Matematika nije bauk

– Matematika stvarno nije bauk, svakog dana pokazujem to učenicima tako što im najkomplikovanije stvari objašnjavam na jednostavan način, prijemčivim jezikom – nadovezuje se Sanja, profesorka matematike.

To bi se svakako moglo reći i za hemiju i fiziku, koje često umeju da naprave probleme, a u suštini su vrlo jednostavne ukoliko se uče sa razumevanjem.

Programiraj svog robota

Pored pripreme za prijemni i individualnih časova, Novosadski kulturno – obrazovni krug pripremio je i seminar programiranja ,,Programiraj svog robota“ za uzrast 6+ godina, na kome deca usvajaju osnove programiranja koristeći pravog robota po imenu Kozmo.
Programiranje vodi Milan, vanredni profesor na FTN-u.

Casovi_srpskog_Novi_Sad

Strani jezici

Za ljubitelje jezika, tu su i kursevi ruskog, engleskog i nemačkog jezika koje su osmislili i unapredili iskusni predavači. Na raspolaganju su svi nivoi znanja.

Pomenute jezike polaznike će podučavati Nevena, Ivana i Sara, profesorke.

Pomoć u učenju za mlađe osnovce

Mislili smo i na naše najmlađe, pa nudimo pomoć pri učenju za učenike od prvog do četvrtog razreda. Pored gradiva koje sa lakoćom usvajamo, vežbamo čitanje, pisanje i insistiramo na urednosti svesaka – sa osmehom dodaje Marina, pedagog.

Casovi_matematike_Novi_Sad

Seminar bontona

I, za kraj, prava poslastica – seminar „Bonton za decu“ namenjen svoj deci starijoj od pet godina koja žele da se podsete pravila ponašanja u bioskopu, na ulici, pozorištu…

Ovaj kurs drži profesorka građanskog vaspitanja.

Sve aktivnosti ovog sjajnog edukativnog centra možete pratiti na njihovoj Fejsbuk stranici Novosadski kulturno – obrazovni krug, kao i na Instagram profilu NS.krug ili YT kanalu.

Da biste zakazali čas ili se prijavili na neki od seminara, pozovite 064/039-32-69.

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde