Vežbe za kičmu – preporučuje balerina Drina Pešić

1
Vezbe_za_kicmu

Bolovi u leđima su deo vaše svakodnevice? Čim ustanete iz kreveta, odmah osetite neprijatnost ili ukočenost u ramenima, vratu, lumbalnom delu? Puno sedite za računarom ili vaš posao podrazumeva dugotrajno stajanje na nogama? Živite pod stresom i često osećate kako ste napeti? Sve to opterećuje i vašu kičmu i čini da se osećate loše. Vežbe za kičmu kod kuće, koje možete raditi svakodnevno i za samo nekoliko minuta, odagnaće osećaj neprijatnosti i mnogo vam pomoći.

Drina Pešić, balerina u beogradskom Narodnom pozorištu i mama sedmogodišnje Iskre, bila je raspoložena da je našim čitateljkama preporuči, objasni i pokaže vežbe za kičmu i leđa koje svaka žena može da radi od kuće.

Ona navodi da su vežbe posebno efikasne za one koji puno sede i osećaju bol u gornjem delu kičme i napominje da su vežbe najjednostavnije moguće.

Drinine vežbe za bolnu kičmu

Vežbe za kičmu Drina objašnjava u tri koraka:

1. Stojite i zagrlite sebe kao na slici. Prvo neka vam desna ruka bude gore na ramenu, a leva oko struka;

Vezbe_za_kicmu_ledja
Drina Pešić pokazuje vežbe za kičmu

2. Težite da što više vučete ruke ka leđima i da se obgrlite rukama

3. Onda ponovite to, ali tako da vam je leva ruka gore, a desna oko struka.

Radeći ovu vežbu, osetićete prijatno istezanje kičme u gornjem delu.

Naša sagovornica preporučuje da vežbu radite stojeći, ali da sve vreme pazite da ramena vučete na dole, tj. ramena moraju da vam budu spuštena. Takođe, potrudite se da ruku koja vam je na ramenima vučete što više ka licu, a ruku koja vam je oko struka vučete ka kičmi.

Ukoliko budete redovni u primenjivanju ove vežbe za kičmu, već za nekoliko dana osetićete veliko olakšanje. Želimo vam dobar osećaj i više energije!

Pogledajte i vežbe za zatezanje nogu koje je našim čitateljkama takođe pripremila Drina Pešić.

Foto: Privatna arhiva Drine Pešić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde