Plesni vrtić – nova aktivnost za male Novosađane

0
Plesni_vrtic_mamin_sajt

Ove sezone u Novom Sadu se pojavila nova vrsta aktivnosti za mališaneplesni vrtić! Naravno da sam poželela da saznam više o ovom programu, jer smatram da je poznavanje plesa preko potrebno zbog više stvari: kulture, socijalizacije, opuštanja, fizičke aktivnosti

Plesni vrtić je namenjen mališanima od 4 do 7 godina, a održava se dva puta nedeljno, u popodnevnim časovima, u plesnoj školi Ritmo Latino. A evo i više detalja, ukoliko biste i vi voleli da vaše dete kroz život igra!

Zašto ples za decu?

S obzirom na to da je ples aktivnost čiji počeci dosežu daleko u istoriju čovečanstva, a prožima i dobar deo ljudskog života (barem je naša nacija poznata po slavljima i veseljima), sama pomisao da deca u najranijem uzrastu uče o plesu i njegovom značaju i uticaju, ali i savladavaju osnovne korake, zvuči mi više nego sjajno. I vrlo potrebno.

Sport_za_decu_novi_sad

Dobro, moguće je da sam ja malo i ostrašćena što se plesa tiče, jer se istim iz hobija bavim već 8 godina, ali ako se potrudim da sagledam iz što neutralnijeg ugla – nalazim sve same pluseve za bavljenje plesom. Nijedan minus.

Ni sama ne znam da li bih ples pre svrstala u sport i rekreaciju, jer i te kako formira gipkost i lepotu tela i utiče na samu kondiciju, ili u umetnost, jer oplemenjuje um i dušu.

Ples budi u ljudima tanane emocije, uči lepom ponašanju i poštovanju partnera.

Zar ne bi bilo lepo kada bi se deca tome učila odmalena?

Ples_za_decu_mamin_sajt

Šta se radi u plesnom vrtiću?

U tom uzrastu se počinje sa njima bliskim plesovima, kao što su Makarena, Pačiji ples, Kolita,uvod u Engleski valcer, Cha Cha Cha i Twist, što mogu već postati njihove sportske discipline u Baby kategoriji u Plesnom savezu Srbije, ukoliko se odluče i za dalje bavljenje plesom u ovoj plesnoj školi.

U ovoj plesnoj školi su nam rekli da je njihov cilj da još u predškolskom uzrastu deca počnu da se razvijaju u buduće sportiste – plesom kroz igru.

U predškolskom uzrastu, kojem je i namenjen plesni vrtić, akcenat se daje na razvoju motoričkih sposobnosti, koordinacije, latelarizacije, orijentacije, ravnoteže, osećaja za ritam i sinhronizacije pokreta.

Plesni_vrtic_ritmo_latino

Deca uče kako da funkcionišu u grupi, poštuju autoritet, razbijaju međupolne barijere, što je važno za njihov socijalni razvoj.

Uče i šta je to estetika – kroz pokrete, muziku i lepe manire.

Evo kako izgleda jedan delić časa:

Koje su još korisne stvari koje deca dobijaju baveći se plesom?

Razna takmičenja i manifestacije dovode do sticanja samopouzdanja i prevazilaženja treme od javnog nastupa u najranijem uzrastu, a ako se dese i medalje, raste odgovornost i zrelost u pogledu ophođenja prema samom času, u želji da budu još bolji.

Rekreacija_za_decu

Rezultat svega je da se radi na pravilnom psiho – fizičkom razvoju, razvoju sistema za kretanje, pravilnom držanju tela, što je prevencija za nastanak telesnih deformiteta u najranijem uzrastu, kao i sticanje pozitivne navike za redovno bavljenje fizičkim aktivnostima.

Prijave za plesni vrtić mogu da se obave putem broja telefona: 060 55 67 211, a probni čas je besplatan.

Ostale detelje o ovoj plesnoj školi možete pogledati na njihovom sajtu, kao i na Fejsbuk stranici Plesna škola Ritmo Latino.

Ples je divan i tako potreban – i za dečake i za devojčice.

Plesna_skola_za_decu

Odškrinite vrata svom mališanu u ovaj čarobni svet i omogućite mu da se kroz život kreće nekim drugačijim, lepšim i laganijim koracima – plesnim.

 

Još jednu plesnu priču, ali za malo starije drugare – osnovce, ispisali smo u tekstu Kako je jedan Boris spojio ples i fudbal.

Fotografije i video: plesna škola Ritmo Latino
Ovaj tekst je nastao u saradnji sa plesnim klubom Ritmo Latino

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde