Mešana salata sa piletinom i karijem – hrono recept

0
Salata_sa_piletinom_hrono_recept

Hrono ishrana u poslednje postala je pravi trend u redukciji načina ishrane, a predstavlja vremenski rasporođene obroke koji su nutritivno izbalansirani. Hrono recept koji vam predlažemo je lagan i za pripremu i za želudac, a njegov autor je iskusna hrono kuvarica Marija Mara Noćajac. Mešana salata sa piletinom i karijem očaraće vas kombinacijom ukusa povrća, piletine i začina, bez obzira na to da li su hrono obroci vaš izbor. Idealna je za letnji hrono ručak, malo drugačiji od onih na koje ste navikli. Ukoliko umesto crvene paprike, rotkvice i paradajza stavite kupus, žutu ili zelenu papriku i krastavac, onda ova salata može biti i lagana hrono večera.

Marina hrono salata sa piletinom

Sastojci potrebni za četiri osobe:

  • 300 g belog mesa
  • jedan paradajz
  • jedna crvena paprika roga
  • jedna vezica rotkvica
  • jedan crni luk
  • jedan grilovani oguljeni patlidžan
  • 1/4 limuna
  • začini: so, mešavina začina od povrća (preporučujemo Naturall M), kari, ruzmarin, majoran
  • maslinovo ulje

Priprema:

Priprema ove salate je veoma jednostavna, jer je proces pripreme povrća svima poznat, ali ono što je specifično za nju je priprema belog mesa, koje u sebi nosi mekoću pri grilovanju. Za takvu čaroliju, Mara koristi Onion marinadu koja je nastala igranjem u Marinoj kuhinji.

Onion marinada predstavlja usitnjen (kaširanje) beli i crni luk, pomešan sa par kašika maslinovog ulja, dve kašike Dion senfa, sokom od pola limuna i ruzmarinom istucanim u avanu.

Hrono_salata_sa_piletinom

Belo meso iseći na trake, premazati karijem i mešavinom začina. Svaki komadić uvaljati u marinadu i ostaviti da stoji u njoj minimum 4 sata (Mara preporučuje da se meso pripremi dan ranije).

Nakon sto je meso odstojalo u marinadi, na ugrejanom gril tiganju ga grilovati po 3 minuta sa obe strane. Potom vaditi na alu foliju kojom pakujemo belo meso na 5 minuta da se upari i da ostane sočno.

Nakon što ste pripremili povrće, u njega dodate belo meso i ostatak marinade. Po ukusu možete dodati još limuna i maslinovog ulja. Servirati prohlađeno, uz čašu crnog vina.

Marino iskustvo sa hrono ishranom

Marija Mara Noćajac kaže da je njeno iskustvo sa hrono ishranom fantastično, jer je sa 150,2 kg  spala na 97 kg, za godinu i po dana. Još uvek je na tom režimu ishrane i čeka je veliki put transformacije. Pored gubitka kilograma, hrono ishrana je probudila u Mari želju da istražuje tajne kulinarstva, eksperimentiše sa novim ukusima, a time i širi svoje hrono kulinarstvo.

Česti obroci iz Marinog jelovnika su uvek oni najjednostavniji, jer ne traže puno vremena, a daju potpuno zadovoljstvo telu. To su oni mali savršeni obroci koji u nekoliko trenutaka stvaraju magiju ukusa na tanjiru. Jedan takav obrok je je i hrono salata koju smo vam upravo predstavili!

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde