Mame Novosađanke u druženju i humanosti

0
Druzenje_mame_novosadjanke

Članice Fejsbuk grupe Mame Novosađanke i njihovi mališani svake godine se skupljaju i uživaju u zajedničkom druženju, koje organizuje istoimeno udruženje. Kako ova okupljanja gotovo uvek imaju i humanitarni karakter, i ovog puta su majke pokazale spremnost i želju da pomognu, te su skupljale prilog za lečenje teško bolesne devojčice Mione Kojadinović. Uz animatore, maskote, pecivo i kolačiće članica, vladalo je sjajno raspoloženje, a maloj Mioni je poslata poruka za brzo ozdravljenje.

opusteni_cetvrtak_mame_novosadjanke

Mame Novosađanke u onlajn kontaktu

U svetu prepunom stresa, žurbe i večitog manjka slobodnog vremena, ženska druženja predstavljaju odličnu revitalizaciju. Danas, kada se većina toga obavlja onlajn, pa i kontakti sa prijateljima, i novosadske mame komuniciraju svakodnevno na taj način. Zato je Fejsbuk grupa Mame Novosađanke, sa preko 13.000 članica, plodno tle za razne ženske teme. Kroz komunikaciju u grupi, mame se informišu o bitnim i manje bitnim stvarima, razmenjuju mišljenja, nalaze istomišljenice, ali imaju priliku da pročitaju i potpuno suprotna mišljenja, pružaju podršku jedne drugima, a neretko se i sporečkaju. Ipak, u jednome su majke uvek složne –  kada treba pomoći onome kome je pomoć potrebna!

mame_novosadjanke_druzenje

Mame Novosađanke i uživo

Ipak, članice ove grupe nisu povezane samo putem društvene mreže. U okviru projekta “Opušteni četvrtak” koji organizuje udruženje Mame Novosađanke, prijatnog julskog popodneva mame su se sa decom okupile u prelepom dvorištu rođendaonice Čarobni vrt. U prirodnom ambijentu, devojčice i dečake je zabavljala animatorka Jeca Pereca, kojoj su u pomoć priskočile i Patrolne šape. Igrarije su bile urnebesne, a najmlađi uživali i na trambolini, klackalicama, bazenu sa peskom, sve pod budnim okom majki.

Dok su se mališani igrali, mame su imale priliku da se upoznaju i popričaju, uz kafu i limunadu, i svoje onlajn druženje prenesu i na realni život. Da bi gušt bio potpun, tu su se našli i domaće pecivo mame Marije i kolačići mame Slavojke, Mionine tetke.

Poruka ozdravljenja za Mionu

Malena Miona Kojadinović boluje od akutne linfoblastne leukemije, a za njeno lečenje je neophodna transplatacija koštane srži. Procedura je skupa, obavlja se u Italiji i podrazumeva i troškove boravka i operacije.  Za devojčicu se skupljaju prilozi na sve strane, a Mame Novosađanke su se takođe uključile.

Mame_novosadjanke_za_mionu

Pored priloga koji su skupile na ovom druženju, deca su oslikala svoje dlanove i time joj simbolično poslala pozdrave i želje za ozdravljenjem. Pričajući sa svojom decom na ovu temu, mame su ih učile o važnosti empatije, saosećanja i pomaganju drugima.

Mioni možete pomoći i vi, uplatom na račune banke Credit Agricole:

  • dinarski račun 330-1500103655885-47
  • devizni račun 330-1530202010698-49

Instrukcije za plaćanje:

  • MEBARS22
  • IBAN RS35330153020201069849

mame_novosadjanke_mamin_sajt

Još jedno uspešno druženje dokaz je da nekad valja zastati, napraviti pauzu u moru obaveza, videti se sa sagovornicima uživo, stisnuti ruku, gledati u oči, razgovarati… Pao je i dogovor da naredni susret Mama Novosađanki bude vrlo brzo, već u avgustu.

 

Fotografije: Slobodan Manigodić photography

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde