Mama, šta si u horoskopu?

0
horoskop

Uloga majke je lepa, ali i zahtevna. Bebe i deca prolaze u životu kroz razvojne faze, a kako će se koja majka snaći u svojoj ulozi i koliko se majka razume sa svojim detetom, može se videti kroz lični horoskop, jer svi smo mi jedinke za sebe.
Ipak, ono što možemo uopšteno reći, jeste kroz podznak osobe, tj. majke. Većina tekstova na koje nailazimo opisuju osobe kroz znake a zapravo, ponašanje neke osobe se posmatra kroz podznak. A oni koju znaju svoju natalnu postavku Meseca, mogu da pročitaju delove vezane i za podznak i za Mesec u znaku.

Ukoliko niste sigurni koji je vaš podznak i želite da otkrijete gde vam se nalazi Mesec, potrebno je da znate: datum, vreme i mesto vašeg rođenja i možete ga besplatno saznati klikom na OVAJ LINK

horoskop

Podznak Ovan ili Mesec u Ovnu

Ove majke su brze, dinamične, okretne, temperamente, borbene. Uvek znaju tačno šta žele. Nema kod njih dvoumljenja. Podstiču razvoj dečijeg interesovanja za nove stvari i uče ih da svemu pristupe bez straha. Važno im je da je njihovo dete prvo u svemu. Ove majke se ne bave dugoročnim planiranjem aktivnosti dece, već im je važno ono što je trenutno aktuelno. Ukoliko uoče neki problem, ne čekaju, odmah kreću u akciju da se razreši. Važno je da s vremena na vreme oslušnete svoje dete. Ukoliko je ono drugačijeg senzibiliteta, nemojte forsirati njegovu fizičku aktivnost.

Podznak Bik ili Mesec u Biku

Bik u astrologiji je simbol hrane i novca, te shodno tome, majke sa ovakvom postavkom stalno brinu da li su deca gladna, stalno nešto kuvaju, imaju gomilu recepata. Takodje im je važno da deci usade važnost novca i materijalnih stvari. Ove majke su uvek spremne da plate šta god treba za dete. Veoma su staložene i dobro razumeju svoju decu.

Podznak Blizanci ili Mesec u Blizancima

Majke sa podznakom u Blizancima ili Mesecom u ovom znaku su kao i deca, vedre i uvek spremne za igru. To su majke koje su pročitale detetu svaku priču za koju znaju i stalno im kupuju knjige. Obavezna je šetnja. Imaju veoma dobru komunikaciju sa detetom i vrlo rano ga podstiču na logično razmišljanje, a sve to kroz zabavu i igru, bez jasnih granica i pravila.

Podznak Rak ili Mesec u Raku

Kako je Rak u astrologiji simbol upravo majke, kuće, porodice… te su ovo majke koje su oduvek želele da se nađu u ovoj ulozi. Veoma su emotivne. Važno im je da dete doje što duže mogu, zaštitnički su nastrojene, pa samim tim podstiču vezanost sa decom i teško prihvataju kasnije osamostaljivanje dece. Za majke sa podznakom u Raku ili Mesecom u ovom znaku je važno da su svi na okupu. Ovo su vrlo brižne majke, a često brinu i više nego što bi trebalo. Ove majke su kolekcionari, pa upravo kod ovih mama možete pronaći sve za bebe: prva cucla, kašičica, majica, igračka…

horoskopski znaci

Podznak Lav ili Mesec u Lavu

Ovo su majke koje su uvek u centru pažnje, gde god da se nađu. Zabavljaju kako sebe, tako i sve oko sebe. Vole da se hvale svojom decom i važno im je da su im deca najbolja u svemu što rade. Deca su njihov ponos. Pre nego što postavite zahteve, budite sigurni da je to ono i što samo dete želi, da ne biste preterali u svojim očekivanjima. Majke sa ovakvom postavkom su odlični organizatori, naročito dečijih rođendana.

Podznak u Devici ili Mesec u Devici

Kod ovih majki sve mora da bude isplanirano, do detalja. Njihov moto je raditi. Nije toliko važan uspeh i status, već sam proces, rad i disciplina, te će svom detetu rano usaditi radne navike. Kućni ljubimci takođe mogu biti od koristi za razvoj detetove odgovornosti. Majke sa podznakom u Devici ili mesecom u ovom znaku su odlični analitičari i psiholozi, te bez velike drame, razumeju svoje dete i uče ga kako je dobro drugima pomoći.

Podznak u Vagi ili Mesec u Vagi

Vaga u astrologiji predstavlja simbol partnerstva, kompromisa, saradnje, tako da su majke sa ovakvom postavkom uvek spremne da razgovaraju sa svojim detetom o svemu. Onako diplomatski, kulturno, bez povišenog tona, sa 100 argumenata za i još 100 protiv. Potrudite se da svoj krajnji stav o nečemu bude jasan, kako ne biste zbunili dete. Vage su i simbol ravnoteže i sklada, tako da će ove majke sve učiniti da njihovo dete uvek ima osmeh na licu.

Podznak u Škorpiji ili Mesec u Škorpiji

Ovo su pre svega intuitivne majke. Veoma su posvećene i brižne, ali znaju da budu i vrlo opsesivne. Imaju neverovatnu energiju i snagu, s tim što će neiskorišćena snaga postati strah, te zbog toga postaju sumnjičave. Posmatrajte svoje dete i nučite da prihvatite da je svaka emocija ok, ukoliko se javlja kao adekvatna reakcija. Nemojte dete „štititi“ od „loših“ emocija.

Podznak u Strelcu ili Mesec u Strelcu

Majke sa ovakvom postavkom su vedrog i avanturističkog duha. Kako vole da putuju, nije im problem spakovati dete i krenuti na put, bilo kratko ili dugo putovanje i sve to bez ikakve organizacije i planiranja. Podznak U Strelcu ili Mesec u Strelcu imaju majke koje su željne znanja, te će i svoje dete usmeriti na učenje. Ove majke su mudre, vole slobodu i nesputanost, te i dete podižu u takvom okruženju. Bilo bi dobro za dete ipak postaviti neke granice.

strelac

Podznak u Jarcu ili Mesec u Jarcu

Rad, red i disciplina su moto ovih majki. Svaki dan organizovan, hranjenje i spavanje uvek u isto vreme i na vreme. Ove majke su stroge, ne pregovaraju i dete to zna, tako da mu ni ne preostaje ništa drugo, nego da odmah posluša. Majke sa ovakvom postavkom u horoskopu, su veoma dosledne, krute, ali i strpljive. Potrudite se da ne odbacujete detetov izliv emocije, da ne bi zaključilo da su emocije u životu suvišne. Imajte bilo kakvu reakciju.

Podznak u Vodoliji ili Mesec u Vodoliji

Ovo su kreativne majke, bez prevelike organizacije. Sve smišljaju u trenutku, bez velikog zamaranja. Za čas naprave plan, koji se već u sledećem trenutku zbog okolnosti može promeniti i to za njih ne predstavlja nikakav problem. Detetu ne nameće mnoštvo pravila, a ono što postavi kao pravilo uz dobro objašnjenje istog, dete bez problema poštuje jer mu je jasno zbog čega se nešto radi ili ne. Ove majke su veliki humanisti, te i u dete usađuje ove vrednosti. Nemojte samo zaboraviti pa zahteve „nebitnih“ osoba staviti ispred zahteva svoje dece.

Podznak u Ribama ili Mesec u Ribama

Ono što je najvažnije za majke sa ovakvom postavkom jeste upravo dete i porodica. Ove majke previšu brinu, ali brigu zadržavaju za sebe. Ne opterećuju dete time. Veoma su talentovane za umetnost, muziku, ples, fotografiju…te će i kod deteta razvijati kreativnost. Dete zna da majci može verovati, tako da je upravo ovo majka koja može da zna sve tajne svog deteta.

Autor teksta: Tanja Kljajin Kovačić

Fotografije: Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde