Grupe žena u Fejsbuk grupama

0
fejsbuk grupe

Žene. Kako to alapačasto zvuči!

Sinonim za slabija, krhka bića, nežna i ranjiva. Sinonim za množinu, grupaciju pripadnica lepšeg pola.

Žene.

Dežurne sveznalice, dežurne pričalice, dežurne savetodavke i dežurne čavke.

I ja sam žena.

Ooo, da!

I ja sam ponekad nadrndana, neraspoložena ženka risa koja u PMS-u ne odgovara za svoje postupke. I ona što krade detetu slatkiše, i ta sam… Šta ću. Ima me raznih.

Elem, otkad je interneta, svakojake žene isplivale su na virtuelnu površinu. Bogu fala pa me svuda ima, čitam svašta i spoznajem svašta po društvenim mrežama, grupama za prodaju ovoga i onoga, grupama za ovakve i grupama za onakve.

I svega se nagledaše i načitaše ove moje oči. Tako sam statističkom obradom podataka podelila nas žene u nekoliko grupa, čisto da razaznam kad upadnem u novo okruženje, a i da se upozore neiskusne vlasnice jajnika na različitosti koje ih mogu skupo koštati.
Dakle, evo grupa u grupama!

1. Žene zmajevi

Ovo su zaista žene nad ženama. Sposobne, dobre prvo prema sebi pa i prema drugima. Vole sebe i svoj život. Ostvarene su u svakom smislu – imaju decu koje su rodile onda kad su želele i sa kim su želele. Voljene su, dobre supruge/partnerke i dobre majke. Savršeno nose svoje nesavršenosti, ne pričaju/ne pišu mnogo ali reči im imaju smisao i težinu. Imaju kefalo, smisao za humor i neverovatnu energiju. Stižu svuda i stižu sve. Videla sam jednom dve – tri ovakve majke u muzeju. Jednu sam čak i dodirnula. Jesam, majke mi. U normalnim zemljama i grupama su zaštićena vrsta, a u nenormalnim retkost.

fejsbuk grupe

2. Žene duhovi

Tihe, mirne ženice bez stava i harizme. Primećujemo ih baš po tome što ih niko ne primećuje. Obično se oglase kad je neka tema o kakvom cveću, presađivanju muškatli ili pak da pitaju gde ima da se kupi heklano ili kakav Vilerov goblen. Naravno, niko im ne odgovori na pitanje jer ih niko nije ni primetio.

3. Mačkice tigrice

Žene koje su slučajnim snošajem zabebile i postale mame u 20 i nekoj ali im se i dalje mnoooogoo ide u Paradizo svakog vikenda. Nose sintetičke kratke haljinice i najlonke sa 700 dena. Kvarcuju se između podoja i manje – više se uvek eksplicitno izražavaju online. Na svojim profilima šeruju hitove Šaka Polumente a u grupi traže ženu koja će najjeftinije da im izlije nokte u leopard dezen. Kada se posvađaju s’ mužem koji ima celih 23 godine, na Fejsbuku šeruju one slike sa porukama „ja ne volim rečima već srcem“, „ko me jednom povredi taj me je povrediJo“ i slično. Nakon par dana i jednog izlaska sve je opet ok, ne brinite.

4. Žene „u crnom“

Žene koje po ceo dan, svaki bogovetni dan imaju na nešto da se požale i da „skrenu pažnju“ na nešto loše. Triatlon u kukanju. To nešto je uvek kritika na nekog ili na nešto ili crnilo života.

Sve je negativno i crno, od čistačice koja nije prebrisala dobro gelender u zgradi, pa preko kasirke koja nije rekla dobar dan nego samo „zdravo“. Biće treći svetski rat, poskupela struja, umrećemo, ružna ti je majica, ta ti frizura ne stoji, ali nema veze, jer, kao što rekoh, umrećemo.

5. Nabijačice kompleksa

Žene koje iz određenih patoloških razloga imaju potrebu da se hvale i nabijaju komplekse drugim ženama.

Meni su simpatične jer su maštovite i kreativne ?. Poznate su po izjavama tipa „tvoj sin ima 23 meseca a još ne govori? Moj je sa 13 meseci čitao sam sebi bajke pred spavanje! Vodi ga kod lekara!“ Naravno, one su u svemu najbolje, one nemaju stan već „oazu mira“, one nemaju muža već „idealnu polovinu“. „Vidite šta je meni moj muž kupio za jubilej! Danas nam je tačno 13 meseci i 73 sata braka!“ „Kako misliš tebi nije kupio ništa? Ah, mila, tako mi je žao! (nije joj žao)

fejsbuk grupe

5. „Ne možeš da sediš sa nama“

Žene koje su se iz nekog, samo njima znanog razloga utripovale da neko ima nešto protiv njih i da je internet malo, žensko bojište gde se treba braniti čojstvo i junaštvo. Ajd’ to, nego su takve oformile i malu žensku vojsku hormona i neredovnog sexa, i ta vojska od 5 – 6 ženica spremno čeka da se glavnokomandujuća cica nađe prozvanom, pa da đuture ospu virtuelnu paljbu po nekoj sirotoj random ženi, ni krivoj ni dužnoj. Grupacija je jaka i ne primaju svakog u svoje redove, a prepoznaju se po tome što se uglavnom iz inata nikad ni sa čijim mišljenjem ne slažu, tek radi reda i dinamike. I ne, ne možeš da „sediš“ sa njima.

fejsbuk grupe

6. Postavljačice glupih pitanja/spamerke

Ima ih, ooo, bogo moj, ima. I hvala im na tome! Izvor nepresušne zabave! „Da li bebi od 3 meseca smem dat’ malo janjetine?“ „Svekrva je raširila moj veš na petak 13 a štrik okrenula ka istoku, šta to znači?“ Obožavam!

7. Žene „A šta vi mislite“

Ženske osobe koje nijednu odluku ne mogu ili neće da donesu same, bez uplitanja grupacije kojoj pripadaju. Obraćaju se drugim ženama i traže pomoć u odluci kako za bitna tako i za nebitna pitanja. Čak i ako imaju sopstveno mišljenje o nečemu, što je retkost, pod uticajem većine to mišljenje menjaju.

„Drage moje, koji wc papir je po vama najbolji? Ja već dugo koristim troslojni sa mirisom breskve ali mislim da mi je troslojni bez mirisa bolji.“ Da uopšte ne mirišem papir kojim se obrišem? Da, da, u pravu ste!

fejsbuk grupe

8. Lekovite žene

Žene koje imaju rešenje za svaki vaš problem.

Dovoljno je da samo pomenete da SUMNJATE na neki problem, u momentu će vas zasuti bar 15 komentara u kojima će vam žene nuditi svoje specijalne proizvode za lečenje baš tog vašeg problema za samo 9999, 99 dinara. Doduše, ako je svekrva raširila vaš veš na petak 13, nema vam pomoći…

Eto, ako do sada niste bile član neke ženske grupe, slobodno postanite. Sve će biti u redu.

Osim kada neće, jer je sve crno.

Ako imate problem sa čitanjem ovog teksta, imam super proizvod za vas za samo 19999 din!

A ako vam se ova tema svidela, čekirajte se na eventu za našu novu FB live emisiju Fenomen ženskih grupa na društvenim mrežama, gde će nam gošća biti sociolog. 🙂

Fotografije: Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde