Mama koja šije čarolije od tila – Dragana Erdevik

0
dragana_erdevik_mamin_sajt

Kao vrlo mala devojčica šila je očaravajuće haljinice Barbikama, sa deset godina majstorski baratala šivaćom mašinom, a kao srednjoškolka maštala o studijama modnog dizajna. Iako su je okolnosti odvele u pravne vode, kreativac u njoj nije posustao: danas šije neodoljive suknjice od tila za devojčice i odrasle devojčice. Predstavljamo vam Draganu Erdevik, mamu sedmogodišnjeg Luke i bebe Lenke i kreatorku brenda Suknjice by Dragana!

suknjice_by_dragana

Kreativnost popunjava rupe u porodičnom budžetu

Uz posao pravnika koji obavlja u jednoj državnoj ustanovi, vredna mama Dragana je pre tri godine razmišljala kojim dodatnim poslom bi mogla da se bavi, kako bi popunila rupe u kućnom budžetu. S obzirom na to da se nikada nije oduprla želji da šije, rešila je da se baci na kreiranje nežnih suknjica od tila za male princeze. Što je više radila, to ih je više nadograđivala, dok ih nije dovela do perfekcije.

mama_koja_sije_suknjice_od_tila

Uskoro su joj kupci tražili da ponudu proširi i na odrasle. Ovi modeli su izuzetno ženstveni, te jednako dobro pristaju i malim damama i mamama, ali i mladim devojkama.

Popularni rođendanski kompletići

Iako su baršunaste suknjice od tila predviđene za posebne prilike – rođendane, krštenja, priredbe, male princeze ih toliko vole da ih obuku i u vrtić.

– Izašla sam u susret mamama koje žele da svoje devojčice za divan dan obuku u nešto posebno i originalno, te od mene mogu da naruče i rođendanske kompletiće – kaže Dragana i objašnjava nam šta to podrazumeva – Uz željenu suknjicu od tila, dizajniram i majice koje su u skladu sa njom, kao i ostale modne detalje. Tako svaka porudžbina postaje unikatna.

rodjendanski_kompleti_devojcice

Nova pamučna kolekcija za mame i bebe

Inspirisana svojom bebom Lenkom i njenim potrebama, ali i sopstvenim potrebama kao majke i dojilje, Dragana je osmislila nešto potpuno novo – kolekciju od pamuka za mame i bebe, u istom dezenu!

Od istog, pamučnog materijala, šije udobnu garderobicu za bebe (haljinice, helankice, tunikice) i prijatne haljine i tunike za mamu, krojene tako da su pogodne za nošenje u trudnoći, ali i nakon nje, pogotovo u periodu dojenja.

kompleti_za_mamu_i_bebu

Ništa bez pomoći supruga

Pošto nemaju baka servis, ljupkih kreacija ove Novosađanke sigurno ne bi bi bilo u ovolikoj meri i sa ovolikim progresom, da joj suprug Dušan ne pomaže u kućnim poslovima i oko dece. Kako kaže Dragana, muž kuva bolje od nje i to je velika sreća.

Zahvaljujuću njegovoj sveukupnoj podršci, ona uspeva da uskladi oba posla, a šivenju se vratila ubrzo posle porođaja.

dragana_erdevik_suknjice_od_tila

Šivenjem protiv stresa

Pošto je, kako kaže naša sagovornica, ideja puno a vremena malo, a ona bi bila nesrećna kada bi ih sputavala, našla je svoje mehanizme pomoću kojih ostaje mirna i staložena.

– Neću da živim pod stresom. Pratim Anu Bučević i NLP, menjam svoj stil življenja i eliminišem nervozu. Sve se može kad se hoće!

Draganin radni dan izgleda ovako: ustaje u 5, šije do 7, istušira se, našminka i na posao stiže u 7.30. Šivenju se posvećuje i tokom popodneva, a nekada i uveče. Najbolje ideje joj se uglavnom javljaju noću, te voli da urani kako bi ih realizovala.

suknjice_od_tila_mamin_sajt

– Ujutru moram makar dva karnera da proteram kroz mašinu, i onda sam mirna – šali se Dragana i dodaje – Pravo je zadovoljstvo da u tim veselim bojama i sa tom mekoćom pod rukama započnem dan.

Trenutno je na porodiljskom bolovanju pa najviše vremena posvećuje deci, ali to koristi i za neprestano razvijanje novih ideja. U poslednje vreme nadahnuće joj daje mala Lenka, te i mamina dela prate njen razvoj.

Kako deca brzo rastu, ubrzo nakon kolekcije za mame i bebe, možemo očekivati i modnu kolekciju za Barbike!

 

Fotografije: Ljiljana Nedić, Mladen Novaković

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde