Baletanke ili štikle – šta ženska obuća govori o karakteru?

0
Baletanke_ili_stikle_zenska_obuca

Kada pogledate svoj cipelarnik, šta u njemu preovladava? Da li u izlozima prodavnica cipela prvo ugledate ravne, udobne baletanke ili seksipilne cipele na štiklu? Koja god ženska obuća vam je omiljena, vaš izbor cipela dosta toga govori i o vama – delimično o karakternim crtama, a delimično o raspoloženju koje kod vas dominira!

I slatke, male baletanke, baš kao i vrtoglave potpetice, već dugo haraju modnim pistama i ulicama širom sveta. Obe vrste obuće mogu se nositi u kežual i u posebnim prilikama, u zavisnosti od modela i od kombinovanja sa garderobom.

Ali, šta to naš odabir govori o nama?

Večne baletanke – kakve dame ih biraju?

Baletanke su neizostavan modni detalj kod devojaka i žena koje preferiraju udobnost. To baš i nije teško zaključiti, zar ne? 🙂 Ali, ima još! Najčešće su to ležerne osobe koje teže sigurnosti na svim poljima – od ljubavnog, preko finansijskog i poslovnog, do porodičnog.

Baletanke_Mamin_sajt
Zelene lakovane baletanke, onlajn prodavnica www.obuca.net

Kako kažu neka psihološka istraživanja, u baletankama se najbolje osećaju velikodušne žene, prave lafice, čija tolerancija je na visokom nivou. To su dobre prijateljice i supruge pune razumevanja.

S obzirom na to da baletanke nisu jedina obuća koja je udobna i ravna, za one pripadnice lepšeg pola koje ih baš vole i radije biraju njih nego, na primer, mokasine ili ravne sandale, veoma je bitna ljupkost i ženstvenost, ali bez potenciranja seksualnosti. To nikako ne znači da one nisu vatrene. One taj deo ljubomorno čuvaju za izabranika svog srca. 🙂

Te, tako privlačne štikle – kakve žene ih nose?

Iako važe za manje udobnu obuću, postoje žene kod kojih su štikle neizostavne. Čak i ukoliko znaju da ih čeka duže stajanje ili puno hoda, ipak će pre odabrati cipele na štiklu nego nešto ravno.

Zašto je to tako i šta je važno tim ženama?

Sandale_cipele_stikle
Plave sandale na štiklu, onlajn prodavnica www.obuca.net

Ne moramo biti psiholozi da bismo shvatili da je ženama koje svakodnevno nose štikle veoma stalo do fizičkog utiska koji ostavljaju na okolinu. Svi znamo da je hod na štiklama posebno izazovan, jer je osoba primorana da pravi kraće korake i, samim tim, njiše kukovima. Postoje brojna istraživanja čiji rezultati su uvek slični – muškarcima su izazovnije i privlačnije žene u štiklama. Dakle, ove naše dame sve to odlično znaju i spremne su da koriste i te cake da bi izazvale pažnju.

Međutim, nije ljubiteljkama štikli važno samo tuđe mišljenje. Poenta je u tome što njihovo sopstveno samopouzdanje raste sa visinom potpetica koje nose i one se tako osećaju „moćnije“ nego u ravnoj obući. Sklonije su promenama raspoloženja i umeju iznenada da planu. Kvalitet seksualnog i ljubavnog života zauzima im visoko mesto lestvici u odnosu na neke druge segmente života.

Cipele_na_stiklu
Svetlo plave sandale na štiklu, onlajn prodavnica www.obuca.net

Cipele na visoku štiklu nisu rezervisane samo za večernji provod, već ih mnoge poslovne žene svakodnevno nose. Veoma im je važna reputacija u poslovnom smislu, a nijednog trena ne zaboravljaju na svoju zavodljivost, koje su najčešće vrlo svesne.

Žene kojima prija osećaj moći koji im pruža cipela na štiklu, a sopstvena atraktivnost im nije toliko bitna, odlučuju se za nižu potpeticu. Nasuprot njih, one koje bez predomišljanja uskaču u štikle od kojih se drugima vrti u glavi, žele da dominiraju i u tom smislu. I neće im biti problem ni da „stisnu zube“ zbog toga.

Napomena: prethodne dve podele se odnose na prave zaljubljenice u jednu od ove dve vrste obuće, na žene koje bez predomišljanja biraju ili jedno ili drugo.

A šta je sa onima koje nose i jedno i drugo?

Veliki broj žena rado nosi i baletanke i štikle, a uglavnom ih bira prema prilici ili raspoloženju. Retko u čijem ormaru se neće naći i jedan par baletanki i makar jedan par cipela ili sandala na štiklu, pa makar one čekale i samo specijalne prilike.

Baletanke_onlajn_prodaja
Kožne baletanke, kamel, www.obuca.net

Ove žene se u svemu ponašaju – u skladu sa svojim raspoloženjem. Vrlo su praktičnog duha, stoga će posegnuti za baletankama kad god znaju da ih čeka puno „tabananja“, trčanje za decom ili đuskanje do zore. Baš zbog toga što im je najbitnije kako se osećaju.

Ipak, u momentima kad su odlično raspoložene i odmorne, neće propustiti da svet gledaju sa nekoliko santimetara veće visine. To su njima posebni momenti, kad žele da istaknu svoju ženstvenost, figuru i seksipil i „izdominiraju“ u društvu. Takvi momenti im „pune baterije“ i pričinjavaju zadovoljstvo.

Dakle, žene koje iskaču iz baletanki i uskaču u štikle sa podjednakom radošću, neka su vrsta mešavine prethodne dve kategorije – svakodnevno su to „devojke iz komšiluka“ koje se povremeno pretvaraju u „fam fatal“. 😉

Sandale_na_stiklu
Štikle, modeli sandala iz www.obuca.net

Moraju li baletanke da budu dosadne, a štikle patnja?

Pravi odgovor je da nijedna ženska obuća ne mora da bude ni dosadna, ni neudobna!

Istina je da privlačnost obuće, kao i njena udobnost, zavisi od kvaliteta materijala i izrade, kao i kreativnosti dizajnera.

Tako su današnje baletanke sve samo ne jednolične – klasičnim crnim ili belim baletankama pridružile su se i one nežnih ili jarkih boja, a jednako su atraktivne kožne, lakovane ili rupičaste.

Modeli su takođe raznovrsni – od onih potpuno ravnih, do onih sa malenom potpeticom. Od najjednostavnijih, do onih ukrašenih mašnama, šnalama, perlama ili kaišićima. Pored uobičajenih okruglih, ove sezone moderne su i špicaste baletanke, ali i one koje podsećaju na espadrile. Za one koji smatraju da potpuno ravna obuća nije najidealnija za kičmu, tu su baletanke sa ortoped petom.

Baletanke_cipele_espadrile
Baletanke – espadrile, www.obuca.net

Uz dobar dizajn i umeće kombinovanja sa odevnim predmetima i detaljima, vaš udoban par baletanki može da bude vaš „kec iz rukava“ kad ste umorni, a želite da izgledate elegantno. Pogledajte samo kakve baletanke se nalaze u ponudi sajta Obuca.net (onlajn prodaja cipela), a čije cene su vrlo pristupačne.

Sa druge strane, hod na štiklama zaista ne treba da izazove „pomeranje želuca“, jer savremeni modeli imaju dodatne jastučiće za udobnost stopala, a često i male platforme koje stabilizuju nogu pri hodu. Takođe, kod kvalitetnih obrada materijala ivice ne bi trebalo da vas žuljaju. Da biste bili glamurozni, a vaša stopala ne bi trpela previše, postoje i razne cake: od silikonskih jastučića, do izuvanja cipela ispod stola kada sedite.

Naravno, najvažnije je da odaberete pravi model za svoja stopala, a Obuca.net ima izuzetno dobru ponudu i kada su u pitanju štikle, i to – za svačiji ukus i stil, sa skroz cool cenama.

Stikle_obuca
Crvene sandale na štiklu, www.obuca.net

I, jeste li se pronašle u nekom od ovih opisa? Ili u njima prepoznajete neku od svojih prijateljica? Kako god da bilo, kakve god crte karaktera da provejavaju iz nas, način na koji nešto nosimo svakako utiče i na to kako ćemo izgledati.

A pošto su noge te koje nas vode kroz ceo život, zaslužuju makar da budu – u dobrim cipelama!

Fotografije: Obuca.net – onlajn prodaja obuće

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde