O ljubavi se toliko može pričati… Veliki pesnici su ispevali pesme i pesme o ljubavi…a neki kažu da je najbolje kada se o njoj ćuti..da ona tada ostaje čista, neuprljana tuđim rečima..samo naša
Ali, jedno je sigurno – ljubav definitivno možete pokazati na tanjiru 🙂 Čokolada, srce, lepa dekoracija..šta je još potrebno za Dan zaljubljenih? Samo još da isprobate recept koji sledi i da nam javite utiske 🙂
Hvala Minji sa sajta Minjina Kuhinjica na ovom sjajnom receptu
Potrebni sastojci
Za pripremu predivnih 9 čokoladnih srca potrebni su sledeći sastojci:
6 jaja
150 g šećera
150 g maslaca
50 g neskvika
50 g kakaa
180 g brašna
1 prašak za pecivo
Za pripremu fila potrebno je:
250 g kisele pavlake (20 % mm)
2 kašike šećera u prahu
malo crvene boje za kolače
I na kraju, za glazuru je potrebno:
200 g crne čokolade
150 g kisele pavlake (20 % mm)
čokoladne mrvice
jestivi cvetići
Postupak pripreme
Belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Žumanca i maslac umutite, a zatim dodajte sjedinjeni neskvik, kakao, brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodajte i umućena belanca i na kratko najmanjom brzinom umutite da se smesa sjedini.
Sipajte u kalup obložen papirom za pečenje, veličine 25 x 25 cm i pecite na 180 °C oko 20 minuta.
Koru izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohladi. Većim sekačem u obliku srca izvadite 9 komada. Svako srce presecite uzduz da dobijete dva komada.
Fil: Sjedinite kiselu pavlaku, šećer u prahu i malo crvene boje. Promešajte špatulom. Na svih devet donjih polovina sipajte fil. Prebacite u frižider na 1h. Nakon tog vremena izvadite stavite preko fila preostaih devet polovina. Vratite ponovo u frižider da se sve dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Glazura: Crnu čokoladu i kiselu pavlaku otopite na pari. U tankom sloju premažite bočne strane svakog srca. Na donji deo stavite čokoladne mrvice i prebacite kolač na tacnu, a onda premažite i gornji deo. Dekorišite jestivim cvetićima ili po vašoj želji.
A za kraj, znate li šta je čuvena Koko Šanel rekla?
„Nema vremena za svakodnevnu dosadu. Postoji vreme za rad. I vreme za ljubav. To ne ostavlja prostor za neko drugo vreme.“
Želimo vam lep Dan zaljubljenih 🙂
Autor recepta i fotografija: Minja Bogdanovski
A evo i linka ka Minjinom sajtu, verujemo da je svima poznat 🙂 – Minjina Kuhinjica